Psihodinamska psihoterapevtska skupina poteka v dolgoročno organizirani skupini do 24 članov. Posebnost tovrstne skupine je, da traja dlje časa. Ena skupina se običajno srečuje približno tri leta, to pomeni najmanj 400 terapevtskih ur. Udeleženci pod vodstvom psihodinamskega psihoterapevta oziroma terapevtskega para (in asistentov) delajo v parih, manjših skupinah in veliki skupini ter obravnavajo pomembne osebne teme. Pomembno je, da se teme oblikujejo iz skupinske dinamike in da terapevt omogoči njihovo primerno obravnavo. Terapevtova vloga je, da spodbudi terapevtski proces skupine (skupinska dinamika) in hkrati vključi individualne procese posameznih članov skupine. Poseben potencial pri tem delu je odnos med člani skupine. Stabilnost, intenziteta in globina odnosov med člani so zelo pomembni zato terapevt v času procesa podpira zmožnost navezovanja med člani skupine, ki so na svoji poti k samostojnosti in avtonomiji.

Tehnike, ki jih uporabljam v skupini so: pogovorne, telesne, fantazijske, meditativne, gibalno-plesne, masažne, energetske, kreativne, psihodramske, itd.

Skupina poteka v obliki stalne skupine zaprtega tipa, kar pomeni, da po nekaj srečanjih naknadno vključevanje ni več možno. Zaradi intenzivnosti in doseganja učinkovitosti psihoterapevtskega procesa poteka v obliki večdnevnih intenzivov vsak drugi mesec od četrtka, petek in sobota cel dan ter nedelja dopoldan. V poletnem času se srečamo še na eno – tedenskem psihoterapevtskem intenzivu.

Več o pričetku in poteku novih skupin si lahko preberete v zavihku NOVICE.

Za vsa vprašanja me lahko kontaktirate na moj mail: Lan Pečjak

Naslov

Štefanova 3,
1000 Ljubljana
E: [email protected]
T: +386 51 364 169 (Lan),
    +386 31 333 188 (Alenka)

© Sankofa, Ljubljana 2015

Izvedba: Svetovanje in storitve,
Robert Ivanc s.p.